petres
Η αναβίωση του πανάρχαιου πιάτου suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε) βρίσκει τους σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με τζίντζερ και τσίλι

Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, μία νέα πρώτη ύλη, η οποία μπορεί να μπει στο τηγάνι και να εξοικονομήσει χρήματα, κερδίζει σε δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου. Αυτή η πρώτη ύλη είναι οι πέτρες.

Τα βίντεο με σεφ που φτιάχνουν " target="_blank">τηγανητές πέτρες είναι η τελευταία τάση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα δείχνουν σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με σκόρδο και τσίλι σε πολυσύχναστες νυχτερινές αγορές, ενώ άλλα απεικονίζουν βουκολικές σκηνές με χωρικούς να μαγειρεύουν φρεσκοψαρεμένες πέτρες σε μια όχθη ποταμού.

Όπως και να έχει, το πιάτο, γνωστό ως suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε), έχει αναβίωση, τουλάχιστον σε βίντεο με ανθρώπους που κάνουν πλάκα σε ανυποψίαστους φίλους. Ενώ ορισμένοι διαδικτυακοί σεφ επιμένουν ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο, άλλα βίντεο δείχνουν ανυποψίαστους θαμώνες να φτύνουν τις πέτρες με τρόμο.

Ένα βίντεο με σχεδόν 800.000 προβολές δείχνει έναν σεφ να προσφέρει μια μερίδα suodiu για 16 γιουάν (1,74 λίρες), το οποίο κάποιοι είπαν ότι είναι ακριβό αν σκεφτεί κανείς ότι τα συστατικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Ιστορικό πιάτο

Το πιάτο λέγεται ότι χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι βαρκάρηδες στην αποκλεισμένη από την ξηρά επαρχία Χουμπέι ξέμεναν από ζώα και λαχανικά ενώ ταξίδευαν κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ και έτσι στράφηκαν στα ορυκτά. Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με μια ιστορία του πιάτου, η δημοτικότητά του μειώθηκε μετά την οικονομική ανάπτυξη και την έλευση μηχανοκίνητων σκαφών στο Χουμπέι, μειώνοντας τις πιθανότητες οι βαρκάρηδες να μείνουν χωρίς προμήθειες.

Το πιάτο συνδέεται επίσης με τον λαό Tujia, μια εθνοτική μειονότητα που κατάγεται από την οροσειρά Wuling που εκτείνεται στα σύνορα των Hubei, Hunan και Guizhou.

Σύμφωνα με ένα ιστολόγιο τροφίμων, οι πέτρες του ποταμού έχουν μια φυσική γεύση ψαριού που ενισχύεται όταν τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Όποια κι αν είναι η γαστρονομική τους ελκυστικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται. Κάποιοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους πνιγμού.

Ένας άλλος σχολιαστής προβλέπει ότι η επόμενη διατροφική τάση θα είναι ένα συστατικό που είναι πιο εύκολο να καταπιεί κανείς: Η λάσπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

laptop
Όλες οι άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
Σύμφωνα με τον οδηγό του ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν δικαιούνται μόνο την ετήσια κανονική άδεια, αλλά επιπλέον 25...
Όλες οι άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
DASKALOI
Υπουργείο Παιδείας: 30.000 μόνιμοι διορισμοί έως το 2027 και μείωση αναπληρωτών κατά 50%
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών - Ο προγραμματισμός και το πρόβλημα με τις οργανικές θέσεις
Υπουργείο Παιδείας: 30.000 μόνιμοι διορισμοί έως το 2027 και μείωση αναπληρωτών κατά 50%
funds
Η σιωπηλή άλωση της Παιδείας: Όταν η ιδιωτική εκπαίδευση γίνεται όχημα πολιτισμικής μετάλλαξης
Η τάση εξαγοράς ιδιωτικών σχολείων από πολυεθνικούς εκπαιδευτικούς ομίλους και επενδυτικά funds δεν είναι μια απλή οικονομική πράξη. Αντιθέτως,...
Η σιωπηλή άλωση της Παιδείας: Όταν η ιδιωτική εκπαίδευση γίνεται όχημα πολιτισμικής μετάλλαξης
ikoniki pragmatikotita
Οθόνες αντί για πρόσωπα: Μπορεί η τεχνολογία να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική σχέση;
Σχολείο χωρίς τάξη: Ποια είναι τα όρια της εξ αποστάσεως μάθησης; Το ψηφιακό σχολείο ως υποκατάστατο της αληθινής επαφής
Οθόνες αντί για πρόσωπα: Μπορεί η τεχνολογία να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική σχέση;