Θέλετε κι εσείς να ανεβάσετε σε άλλο level το σνίτσελ σας;
Τότε αυτή η συνταγή με μοτσαρέλα και σάλτσα μουστάρδας είναι για εσάς!
Υλικά για τη συνταγή
Για το σνίτσελ με μοτσαρέλα
- 1 φλιτζάνι (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 φλιτζάνια (150 γρ.) panko
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 500 γρ. μοτσαρέλα με μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα
Για τη σάλτσα και τη συναρμολόγηση
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι (ή περισσότερο) κρέμα γάλακτος πλήρους λίπους
- 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 4 φλιτζάνια φυτικό λάδι
- Χοντρό αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικό)
- Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Βήμα 1: Η τέλεια κρούστα
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ μεσαίου βάθους.
- Σε άλλο μπολ μεσαίου βάθους, χτυπήστε καλά τα αυγά.
- Σε ένα τρίτο μπολ μεσαίου βάθους, πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά με αλάτι.
Βήμα 2: Επικάλυψη με τυρί και ψήσιμο
- Κόψτε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες.
- Αλευρώστε κάθε φέτα, αφαιρώντας το περίσσιο αλεύρι.
- Βουτήξτε τη φέτα στο αυγό, αφήνοντας το περίσσιο υγρό να στάξει.
- Πανάρετε τη φέτα με τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας για να κολλήσει καλά.
- Επαναλάβετε το βήμα 3 και 4 με δεύτερο στρώμα αυγού και τριμμένης φρυγανιάς.
- Τοποθετήστε τις φέτες σε λαδόκολλα και καταψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 24 ώρες.
Βήμα 3: Κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδια, ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει, για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατέψτε τη μουστάρδα και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.
Βήμα 4: Τηγάνισμα και σερβίρισμα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίστε τη μοτσαρέλα ανά 2 φέτες γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή, για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
- Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.
- Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες.
- Σερβίρετε το σνίτσελ με μοτσαρέλα σε πιάτα. Διακοσμήστε με μαϊντανό (προαιρετικά).
- Σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας και φέτες λεμονιού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ