Thumbnail
Λαχταριστή συνταγή

Θέλετε κι εσείς να ανεβάσετε σε άλλο level το σνίτσελ σας;

Τότε αυτή η συνταγή με μοτσαρέλα και σάλτσα μουστάρδας είναι για εσάς!

Υλικά για τη συνταγή

Για το σνίτσελ με μοτσαρέλα

  • 1 φλιτζάνι (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζάνια (150 γρ.) panko
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 500 γρ. μοτσαρέλα με μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα

Για τη σάλτσα και τη συναρμολόγηση

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι (ή περισσότερο) κρέμα γάλακτος πλήρους λίπους
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 4 φλιτζάνια φυτικό λάδι
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικό)
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Βήμα 1: Η τέλεια κρούστα

  • Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ μεσαίου βάθους.
  • Σε άλλο μπολ μεσαίου βάθους, χτυπήστε καλά τα αυγά.
  • Σε ένα τρίτο μπολ μεσαίου βάθους, πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά με αλάτι.

Βήμα 2: Επικάλυψη με τυρί και ψήσιμο

  • Κόψτε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες.
  • Αλευρώστε κάθε φέτα, αφαιρώντας το περίσσιο αλεύρι.
  • Βουτήξτε τη φέτα στο αυγό, αφήνοντας το περίσσιο υγρό να στάξει.
  • Πανάρετε τη φέτα με τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας για να κολλήσει καλά.
  • Επαναλάβετε το βήμα 3 και 4 με δεύτερο στρώμα αυγού και τριμμένης φρυγανιάς.
  • Τοποθετήστε τις φέτες σε λαδόκολλα και καταψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 24 ώρες.

Βήμα 3: Κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδια, ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει, για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατέψτε τη μουστάρδα και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

Βήμα 4: Τηγάνισμα και σερβίρισμα

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίστε τη μοτσαρέλα ανά 2 φέτες γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή, για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  • Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.
  • Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες.
  • Σερβίρετε το σνίτσελ με μοτσαρέλα σε πιάτα. Διακοσμήστε με μαϊντανό (προαιρετικά).
  • Σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας και φέτες λεμονιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lipos_0.jpg
8 τροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και μειώνουν το βάρος
Για όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν «με ασφάλεια», αυτές είναι ορισμένες τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στην καύση του λίπους της κοιλιάς
8 τροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και μειώνουν το βάρος
egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα