Διατροφή
«Τρώμε μικρά συχνά γεύματα στις διακοπές και θα έχετε παρατηρήσει ότι, χωρίς να το καταλάβουμε και πολλές φορές, μπορεί να αδυνατίσουμε»

Μικρά, συχνά, μη λιπαρά γεύματα και πολλά υγρά. Αυτή είναι η ενδεδειγμένη διατροφή για το καλοκαίρι σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού η σωστή πρόληψη τροφής βοηθά τον οργανισμό να διαχειριστεί καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Τρώμε μικρά συχνά γεύματα στις διακοπές και θα έχετε παρατηρήσει ότι, χωρίς να το καταλάβουμε και πολλές φορές, μπορεί να αδυνατίσουμε», λέει ο διατροφολόγος, Δημήτρης Πέτσιος.

«Με τη ζέστη την πολλή, δε βοηθάνε τα πολύ βαριά φαγητά, λιπαρά και κακής ποιότητας και στη διαχείριση του καύσωνα από το σώμα μας. Η διατροφή, ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες, παίζει ρόλο σε πολλά σημεία που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Μιλάμε για την πρόληψη των υγρών, τη σύσταση των γευμάτων, το μέγεθός τους, τη συχνότητα, το αλάτι και τις ίδιες τις τροφές».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «οι καφέδες μας αφυδατώνουν. Το νερό ποτέ δεν είναι αρκετό, προσπαθούμε να πίνουμε νερό πριν διψάσουμε. Στα πλαίσια των μικρών και συχνών γευμάτων, όχι βαριά, λιπαρά και πικάντικα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υππαιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και η προθεσμία των αιτήσεων
Δημοσιεύθηκε χθες, αργά το βράδυ, το ΦΕΚ 35/14-8-2024 με την Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και...
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και η προθεσμία των αιτήσεων