Ποπ κορν
Αν θέλεις να φας κάτι πολύ αργά το βράδυ μπορείς δοκιμάσεις μία από τις 5 επιλογές για βραδινά σνακ

Εάν έχετε συχνά βραδινές λιγούρες αλλά δεν θέλετε να φάτε, μια διατροφολόγος προτείνει πέντε επιλογές για βραδινά σνακ με λίγες θερμίδες.

Αναλυτικά:

  • Τυρί + κράκερ ολικής άλεσης
  • Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα
  • Μια χούφτα ξηρούς καρπούς και σπόρους
  • Ποπ κορν
  • 1 ποτήρι κεφίρ με μπανάνα

Όταν αναζητάς ένα σνακ αργά το βράδυ, αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι τις διεγερτικές τροφές, όπως η ζάχαρη, η καφεΐνη και ακόμη και τις πυκνές πηγές υδατανθράκων, καθώς είναι μια ώρα της ημέρας που αποθηκεύουμε ορμονικά καύσιμα και επισκευάζουμε το σώμα, αντί να καίμε επιπλέον ενέργεια.

Τα σνακ με βάση τις πρωτεΐνες προσφέρουν μια σειρά από αμινοξέα που σχετίζονται με την ξεκούραση, τη χαλάρωση και τον ύπνο, και μειώνουν την πείνα, αντί να αυξήσουν την επιθυμία για περισσότερο φαγητό. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, παρακάτω θα βρεις μερικές από τις καλύτερες επιλογές εάν χρειάζεται πραγματικά να φας, όταν το σώμα σου θα προτιμούσε να κοιμάται.

Τυρί + κράκερ ολικής άλεσης

Μια ή δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως ή τοστ, σε συνδυασμό με άλειμμα ξηρών καρπών, συνδυάζουν υδατάνθρακες καλής ποιότητας με λίγη πρωτεΐνη για ισορροπία θρεπτικών συστατικών, ενώ έχεις μια πηγή του αμινοξέος τρυπτοφάνη, που σχετίζεται με την ξεκούραση και τον ύπνο στον εγκέφαλο.

Το τυρί με κράκερ ολικής είναι διατροφικά πλούσιο με πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και πρωτεΐνες, η πλούσια αίσθηση στο στόμα ενός τυριού, θα ικανοποιήσει την επιθυμία για φαγητό, χωρίς να αυξήσει την επιθυμία να συνεχίσεις να τρως, όπως το κάνουν οι υδατάνθρακες και τα γλυκά.

Συνδύασε μια ή δύο φέτες ή μια λεπτή στρώση κρέμας τυριού σε ένα ή δύο κράκερ ολικής αλέσεως και θα νιώσεις ικανοποιημένη και απαλλαγμένη από λιγούρες για γλυκό μέσα σε λίγα λεπτά.

Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα

Ενώ τα φρούτα προσφέρουν φυσικά σάκχαρα, μπορεί να είναι μια πυκνή πηγή υδατανθράκων και δεν είναι ιδανική για να τα καταναλώνεις αργά το βράδυ, επομένως, αντ 'αυτού, συνδυάζοντας φρούτα, όπως μούρα ή φρούτα του πάθους με κάποιο απλό γιαούρτι θα σου προσφέρουν πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά σε ένα σνακ.

Μια χούφτα ξηρούς καρπούς και σπόρους

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα ιδιαίτερα έξυπνο σνακ για αργά το βράδυ, καθώς προσφέρουν καλά λιπαρά και πρωτεΐνες συν μια σειρά βασικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως ψευδάργυρο, μείον το φορτίο υδατανθράκων των τροφίμων που συνήθως θεωρούμε κατάλληλες επιλογές σνακ, όπως τα μπισκότα και οι μπάρες μούσλι.

Ποπ κορν

Ένας υδατάνθρακας ολικής αλέσεως που περιέχει λιγότερες από 100 θερμίδες ανά δύο φλιτζάνια μαζί με πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες, το ποπ κορν αποτελεί την τέλεια επιλογή για βραδινό, και είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τα πατατάκια ή τα γλυκά.

1 ποτήρι κεφίρ με μπανάνα

Η Αναστασία Κόκκαλή προτείνει για το βράδυ: 1 ποτήρι κεφίρ και μια μπανάνα για ωραίο ύπνο, λόγω της τρυπτοφανης που περιέχει, η οποία συμβάλλει στην χαλάρωση του οργανισμού.

Με πληροφορίες από το shape.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα