σως
Αυτό το συνήθως συνοδευτικό σνακ είναι πιο παχυντικό και από τα γαριδάκια.

Η δίαιτα και η σωστή διατροφή είναι μία περίπλοκη εξίσωση, ειδικά όταν δεν κόβεις «μαχαίρι» τις ανθυγιεινές τροφές και τα σνακ, αλλά προσπαθείς να ρυθμίσεις την κατανάλωσή σου, σύμφωνα με το Reader.gr.

Και το τελευταίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πολλές τροφές που θεωρούνται αθώες, είναι στην ουσία αγνές θερμίδες που περιμένουν να κατακαθίσουν στα αποθέματα λίπους μας, όπως γράφει το Scitech Daily.

Από τις πιο καταστροφικές για τη δίαιτα, είναι όχι τα πατατάκια ή τα γαριδάκια, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά οι συνοδευτικές σως και dips στα οποία τα βουτάμε.

Όπως αναφέρει το μέσο, μελέτη διαπίστωσε ότι το σερβίρισμα ενός ντιπ με αλμυρά σνακ αυξάνει σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων.

Η τελευταία έρευνα διεξήχθη από το  Κέντρο Αισθητηριακής Αξιολόγησης του Penn State, και έδειξε πως ο συνδυασμός πατατάκια - ντιπ απέδωσε 77% μεγαλύτερη θερμιδική πρόσληψη και ταχύτερο ρυθμό κατανάλωσης σε σύγκριση με τα σκέτα πατατάκια.

«Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης μας είναι ότι οι συμμετέχοντες δεν έτρωγαν λιγότερα πατατάκια όταν ήταν διαθέσιμο το ντιπ – έτρωγαν την ίδια ποσότητα. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη του ντιπ αυξάνει σημαντικά τη συνολική ενεργειακή πρόσληψη χωρίς να το καταλαβαίνουν», δήλωσε ο John Hayes, καθηγητής επιστήμης τροφίμων και διευθυντής του Κέντρου.

Διαισθητικά, πολλοί άνθρωποι θα μάντευαν ότι αν προσθέσουμε κάτι επιπλέον σε ένα σνακ, όπως το ντιπ, οι άνθρωποι θα αντισταθμίσουν και θα φάνε λιγότερο από το κύριο προϊόν, εξήγησε.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν κατά μέσο όρο 345 θερμίδες όταν μπορούσαν να συνδυάζουν πατατάκια με ντιπ Ραντς, μία σως από κρέμα, μαγιονέζα και μυρωδικά, και μόνο 195 θερμίδες όταν είχαν μόνο πατατάκια στη διάθεσή τους.

Αν και η σάλτσα Ραντς είναι γνωστή για την περιεκτικότητά της σε κορεσμένα λιπαρά, τα περισσότερα ντιπς στην αγορά δεν πάνε πίσω, καθώς περιέχουν κατά κανόνα υπερβολική ζάχαρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλούνται αυτά τα γνωστά δημητριακά βρώμης

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί παίζει με παιχνίδια
Ασπεργκερ σε ακριτικό νησί
Ο αγώνας των γονιών αφότου ο γιος τους διαγνώστηκε με νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.
Ασπεργκερ σε ακριτικό νησί
εκπαιδευτικος ΑΜΕΑ
Ειδικά σχολεία: Στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει πρόσβαση
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η μονάδα (αφού το σχολείο τους κρίθηκε -και ήταν- ακατάλληλο και επικίνδυνο) που θα φιλοξενούσε τα παιδιά τους...
Ειδικά σχολεία: Στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει πρόσβαση
depy
ΔΕΠΥ: Συχνά συμπτώματα που διαφεύγουν της διάγνωσης
Η ακριβής διάγνωση συχνά εξαρτάται από την κατανόηση του ασθενή και την αξιολόγηση 10 συμπτωμάτων τα οποία συνήθως οδηγούν σε λανθασμένη διάγνωση της...
ΔΕΠΥ: Συχνά συμπτώματα που διαφεύγουν της διάγνωσης