Ψητό κρέας
Συμβουλές για καλοφαγάδες

Ένα από τα πιο λαχταριστά φαγητά που κάθε ουρανίσκος εκτιμά ιδιαίτερα είναι οι καλοψημένες μπριζόλες. Ζεστές και ακαταμάχητες, προσφέρουν δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις ειδικά αν έχουν ψηθεί σωστά.

Το σωστό ψήσιμο της μπριζόλας είναι μια τέχνη στην οποία οι σεφ ανά τον κόσμο προσπαθούν να αριστεύσουν. Δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν αρκεί απλώς να ρίξετε ένα κομμάτι κρέας στη φωτιά. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία και υπομονή, αλλά και διάθεση να δημιουργήσετε κάτι νόστιμο και φτιαγμένο στην εντέλεια. Μάλιστα, δε θέλει πολύ χρόνο, απλώς τις σωστές κινήσεις.

Τι πρέπει να κάνετε

1.Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο και αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά, όσο προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

2. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και πιέστε ελαφρά και τις δύο μεριές της μπριζόλας για να φύγει η περιττή υγρασία. Ύστερα αλείψτε τις μπριζόλες με λάδι και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια ξεκινήστε το seasoning. Ρίξτε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκόρδο.

3. Βάλτε το ταψί στο φούρνο που προθερμαίνεται, ώστε να είναι καυτό όταν προσθέσετε τις μπριζόλες. Αυτό θα δημιουργήσει τη λαχταριστή κρούστα που τόσο επιθυμείτε, όταν η μπριζόλα έρθει σε επαφή με το ταψί. Εναλλακτικά, βάλτε την μπριζόλα σε ένα καυτό τηγάνι για 1 λεπτό την κάθε πλευρά (μέχρι να μπορείτε να τη γυρίσετε εύκολα). Στο delish.com διαβάσαμε ότι αν η μπριζόλα είναι λεπτή, μπορείτε να αποφύγετε αυτό το βήμα, αφού το ψήσιμο στη λειτουργία σχάρας του φούρνου θα δημιουργήσει αυτήν την υφή.

4. Ύστερα βάλτε τη στο φούρνο, για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Αφήστε την για 4-6 λεπτά και ύστερα γυρίστε πλευρά. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται, ανάλογα με το πόσο καλοψημένο θέλετε το κρέας -κόψτε το για να δείτε το χρώμα στη μέση.

5. Μόλις τη βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τη να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά. Αν την κόψετε κατευθείαν θα χάσει όλα τα αρώματα και τα ζουμιά της.

6. Μόλις σερβιριστεί η μπριζόλα, κόψτε τη στην αντίθετη φορά με αυτή των ινών του κρέατος και σε λεπτές φέτες, ώστε κάθε κομμάτι που τρώτε να παραμείνει μαλακό και ζουμερό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικός εκφοβισμός: Το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/01

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δάσκαλοι
Εκπαιδευτικοί: Αριθμός παραιτήσεων για συνταξιοδότηση από το 2020 μέχρι σήμερα
Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας αναλυτικά ανά ειδικότητα από το 2020 και μέχρι τη σχολική χρονιά που διανύουμε.
Εκπαιδευτικοί: Αριθμός παραιτήσεων για συνταξιοδότηση από το 2020 μέχρι σήμερα
υπουργείο_παιδείας
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Αρχίζουν οι διαδικασίες για τους νέους πίνακες της Ειδικής Αγωγής
Μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας δίνει το πράσινο φως στο ΑΣΕΠ για τους νέους πίνακες Ειδικής Αγωγής - Οι Διορισμοί μονίμων και οι Προσλήψεις...
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Αρχίζουν οι διαδικασίες για τους νέους πίνακες της Ειδικής Αγωγής
Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2025: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Λατινικά
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2025: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Λατινικά από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2025: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Λατινικά