Ο σωστός χρόνος βρασμού
Για το βράσιμο του μπρόκολου, ο χρόνος είναι το παν. Αν έχετε μεσαίου μεγέθους φουντάκια, το βράσιμο σε αλατισμένο νερό θα διαρκέσει περίπου 2-3 λεπτά. Αν τα φουντάκια είναι μικρότερα, μπορεί να χρειαστεί λιγότερος χρόνος, ενώ αν είναι μεγαλύτερα, προσθέστε περίπου 30 δευτερόλεπτα επιπλέον.
Ο στόχος είναι το μπρόκολο να έχει διατηρήσει το ζωηρό πράσινο χρώμα του και να είναι τραγανό. Αν προτιμάτε πιο μαλακό μπρόκολο, μπορείτε να το αφήσετε λίγο περισσότερο (μισό λεπτό ακόμα). Αν όμως δείτε το μπρόκολο να κιτρινίζει και να μαλακώνει υπερβολικά, τότε έχει βράσει παραπάνω από το επιθυμητό και η γεύση του θα γίνει πικρή και βαριά.
Βράσιμο και των κοτσανιών
Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν τα κοτσάνια, αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως. Για να τα μαγειρέψετε σωστά, κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και βράστε τα πρώτα για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα φουντάκια και συνεχίστε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμα. Όπως και τα φουντάκια, τα κοτσάνια πρέπει να παραμείνουν τραγανά και να διατηρήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους.
Βήμα-βήμα για το τέλειο βράσιμο
Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να βράσετε το μπρόκολο με τον καλύτερο τρόπο:
- Πλύνετε το μπρόκολο καλά και στεγνώστε το.
- Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
- Κόψτε τα φουντάκια σε μεσαία κομμάτια, έτσι ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τα κοτσάνια.
- Μόλις το νερό βράσει, ρίξτε τα φουντάκια και αφήστε τα να βράσουν για 2-3 λεπτά χωρίς καπάκι. Είναι έτοιμο όταν το χρώμα τους είναι φωτεινό πράσινο και η υφή τους τραγανή.
- Στραγγίστε το μπρόκολο και σερβίρετέ το με αλάτι, χυμό λεμονιού ή τυρί για επιπλέον γεύση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση