Για να μειώσουμε την κακή χοληστερόλη, είναι σημαντικό να περιορίσουμε τα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε επεξεργασμένα κρέατα, λιπαρά γαλακτοκομικά, αλλά και σε τροπικά έλαια όπως το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο. Αυτά τα τρόφιμα αυξάνουν την LDL χοληστερόλη και, αν αντικατασταθούν με ακόρεστα λιπαρά, μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Παράλληλα, τα ζαχαρούχα τρόφιμα και τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα πρέπει να περιορίζονται.
Όσο για τα αυγά, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις γύρω από την επίδρασή τους στη χοληστερίνη. Αν και τα αυγά περιέχουν χοληστερόλη, η επίδρασή τους στα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος είναι μικρότερη από ό,τι πιστεύεται συνήθως. Οι διατροφικοί μύθοι που περιβάλλουν τα αυγά έχουν δημιουργηθεί λόγω της περιεκτικότητάς τους σε χοληστερόλη, αλλά στην πραγματικότητα, η κατανάλωσή τους με μέτρο δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τα αυγά όπως και τα όστρακα ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Εξαιρούνται όσοι έχουν οικογενή υπερχοληστερολαιμία, όπου ο οργανισμός παράγει υπερβολικά πολλή χοληστερόλη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ