Θεσσαλονίκη: «Λουκέτο» σε 3 ειδικές σχολικές μονάδες
Οι γονείς των μαθητών ζητούν να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις προκειμένου να παραμείνουν οι μαθητές στο ίδιο σχολείο μέχρι την οριστική μετεγκατάσταση.

Αποφασισμένοι να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία εμφανίζονται αρκετοί από τους γονείς των μαθητών του πρώην ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αυτισμού, καθώς και του 2ου ΕΕΕΕΚ του Δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, μέχρι να αρχίσει η λειτουργία των σχολείων στις νέες εγκαταστάσεις, κάτι που απαιτεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες κρίθηκαν ακατάλληλες και οι μαθητές θα πρέπει να διαμοιραστούν σε άλλα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης μέχρι να είναι έτοιμα τα κτήρια, που θα γίνει η μετεγκατάστασή των σχολείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 2ο ΕΕΕΕΚ θα μεταφερθεί σε ακίνητο που θα μισθώσει ο δήμος Θέρμης, το Δημοτικό Αυτισμού στο πρώην 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς και το Νηπιαγωγείο Αυτισμού σε σχολείο στην Κερασιά, στον δήμο Θερμαϊκού.

Οι γονείς των μαθητών ζητούν να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις προκειμένου να παραμείνουν οι μαθητές στο ίδιο σχολείο μέχρι την οριστική μετεγκατάσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Aix-Marseille
Επιστημονικό Άσυλο από πανεπιστήμιο στη Γαλλία: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο
Επιστημονικό Άσυλο «Αλά Γαλλικά»: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο από την καταστολή Τραμπ
Επιστημονικό Άσυλο από πανεπιστήμιο στη Γαλλία: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο