Σύλλογοι ΠΕ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 9/3/2015

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας απέναντι

στους Συναδέλφους-φισσες των ειδικοτήτων Π.Ε.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε το τεράστιο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι, πέρα από νομικούς κανόνες, «υποχρεωτικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. στην Π.Ε. και το ζήτημα της αδικίας που βιώνουν (σε σχέση με την κατανομή των οργανικών θέσεων) οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που υπηρετούσαν, ήδη, στην Π.Ε. και οι οποίοι επί σειρά ετών αιτούνται μετάθεση στον τόπο τους (ή σχετικά κοντά) ή βρίσκονται στη διάθεση του οικείου τους ΠΥΣΠΕ δίχως οργανική θέση ή και αιτούνται βελτίωση της οργανικής τους θέσης.

Προτάθηκε (από τη Δ.Ο.Ε.) η επανεξέταση του συνόλου των μετατάξεων και η εξ αρχής πραγματοποίησή αυτών οι οποίες είναι πράγματι αναγκαίες, με βάση τη νομιμότητα και τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη για άνοιγμα νέων οργανικών θέσεων στα σχολεία διευρυμένου ωραρίου (ΕΑΕΠ) για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Σε σχέση με την τοποθέτηση ζητήθηκε να υιοθετηθεί η πρόταση για κατά προτεραιότητα διεκδίκηση των ελεύθερων οργανικών θέσεων από όλους τους συναδέλφους ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούσαν στην Π.Ε. και στη συνέχεια από τους μεταταγμένους συναδέλφους οι οποίοι βιώνουν μια άλλης διάστασης αδικία αφού υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν θέση στην Π.Ε. ευρισκόμενοι στο φάσμα της  διαθεσιμότητας και της απόλυσης αντιμετωπίζοντας τελικά την πλάνη της ύπαρξης οργανικών θέσεων.

Η πολιτική ηγεσία αφού δήλωσε ότι «δεν έχει να προτείνει λύση για το θέμα αυτό» αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Υπουργείου η οποία θα εξετάσει το ζήτημα εντός 15ημέρου.

Ζητάμε άμεση λύση  και  αν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει ο κλάδος άμεσα σε κινητοποίηση γι' αυτό το θέμα.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Α΄   Συλλόγου : Σερμπίνης Χρήστος                   Στ΄ Συλλόγου : Κατσαρός Ιωάννης

Β΄   Συλλόγου : Μαυρίδης Ανδρέας                    Ζ΄   Συλλόγου : Σαββίδου Δέσποινα

Γ΄   Συλλόγου : Τσουμάνας  Μάκης                    Η΄  Συλλόγου :  Σταυρίδης Γεώργιος