Thumbnail
Στη Ζάκυνθο

Δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στην «αντιτρομοκρατική» και στην οικονομική αστυνομία συνελήφθησαν για εκβίαση επιχειρηματιών στη Ζάκυνθο.

Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 31χρονο που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη προχτές το μεσημέρι ο 34χρονος, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των 10.540 ευρώ. Οι δύο αστυνομικοί, ισχυριζόμενοι ότι τους έχει ανατεθεί ο έλεγχος καταστημάτων των παραπάνω, απαιτούσαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για να μην προχωρήσουν στη διενέργεια των ελέγχων.

Τελικά, το ποσό διαμορφώθηκε στις 10.540 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 34χρονου. Μάλιστα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του, σε περιοχή της Ζακύνθου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, 2.400 ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο ένας από τους παραπάνω ιδιώτες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, πόσο πέντε χιλιάδων ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, για τον ίδιο λόγο...

Ο δεύτερος αστυνομικός, που είχε φύγει, συνελήφθη προχτές το βράδυ σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία συνεργάζεται για την υπόθεση με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά. Και οι δυο που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα οδηγηθούν, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στην αρμόδια Εισαγγελία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσάι
Ποιο είναι το ρόφημα που χαρακτηρίζεται ως «μπότοξ της φύσης»
Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυσικά α-υδροξυοξέα (AHAs), τα οποία είναι κρίσιμα για την επίτευξη της λαμπερής, φωτεινής επιδερμίδας που όλοι...
Ποιο είναι το ρόφημα που χαρακτηρίζεται ως «μπότοξ της φύσης»