Thumbnail
Θεόφιλος Σιχλετίδης

Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και να γίνουν επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάπως μονότονα και χωρίς τον ανάλογο ενθουσιασμό, σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Αυτή του η δήλωση, παρά το μονότονο του πράγματος και την εμφανή απουσία ενθουσιασμού, φαίνεται πως προκαλεί ένα κάποιο σκίρτημα στην καρδιά του παλιού πολιτικού κόσμου, αλλά και σε όλο το σύστημα της διαπλοκής, από τους βαρόνους των ΜΜΕ μέχρι τους τοπικούς εργολάβους, από τους δημοσιογράφους του «χιλιάρικου» μέχρι τους χρυσοθήρες που καταστρέφουν τον τόπο μας. Άλλωστε μέρα με την ημέρα το πάθος, για να λήξει  η κατάληψη του Μαξίμου και να γυρίσουν στο κτίριο οι νοικοκυραίοι νόμιμοι ιδιοκτήτες του, όλο και φουντώνει. Έχουν αρχίσει οι πλούσιοι και οι βολεμένοι να χάνουν την υπομονή τους…   

Ο Μητσοτάκης θεωρεί ως πλεονέκτημα του σε αυτή τη φάση ότι παίζει με ανοιχτά χαρτιά και ότι αυτό φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο να έχουμε σύντομα εκλογές και κάνει περισσότερο βέβαιη τη νίκη του. Για παράδειγμα, είναι προφανές πως το μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, στις μυστικές δημοσκοπήσεις, οφείλεται στις θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό, δηλαδή στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 70% και των κύριων περίπου 10% και στον συμψηφισμό των κοινοτικών επιδοτήσεων με τα χρέη των αγροτών προς τον ΟΓΑ. Κύμα ενθουσιασμού υπάρχει και για την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Μητσοτάκης στις ιδιωτικές ασφαλίσεις και είναι σίγουρο πως μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όποτε και να γίνουν εκλογές, στα γραφεία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών θα σχηματιστούν ατελείωτες ουρές για τα προγράμματα πλήρους κάλυψης, όπως η… θρυλική, για το άδοξο τέλος της, «Χρυσή Κάρτα» της Ιντεραμέρικαν. Προφανώς φτωχοί και πάμφτωχοι πετούν τη σκούφια τους για τις φοροαπαλαγές που θα κάνει ο Μητσοτάκης στους πλούσιους και στους πολύ πλούσιους, γιατί διαβάζουν το οικονομικό δελτίο του ΣΕΒ και έχουν πειστεί πως έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Προφανώς πολλά πράγματα, αλλά πέρα από την πλάκα υπάρχει και το προσφυγικό.

Αν είχαν γίνει εκλογές και ο Μητσοτάκης τις είχε κερδίσει, που θα τις κερδίσει όποτε και να γίνουν, στο προσφυγικό θα εφάρμοζε μία συνεκτική δέσμη τεσσάρων αξόνων που θα έβγαζαν την Ελλάδα από το χώρο του προβλήματος και θα την τοποθετούσαν στο κάδρο της λύσης. Ο πρώτος άξονας θα είχε να κάνει με την επιβολή ενός καθεστώτος απαρτχάιντ για όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα με απαγορεύσεις μετακίνησης και περιορισμούς δημόσιας παρουσίας. Ο δεύτερος άξονας αφορά τη δημιουργία κλειστών κέντρων, κατά τα πρότυπα του… Παρθενώνα της Αμυγδαλέζας, όπου πρόσφυγες και μετανάστες θα κρατούνταν μέχρι νεωτέρας φυλακισμένοι. Ο τρίτος άξονας θα είχε να κάνει με την ενίσχυση, με… κάθε τρόπο, του λιμενικού σώματος και όποιος δεν έπιασε το υπονοούμενο μπορεί να ρωτήσει τον Θάνο τον Πλεύρη. Και ο τέταρτος άξονας θα είχε να κάνει με μία τηλεοπτική καμπάνια – MegaΜου - σε ξένα ΜΜΕ ώστε η τηλεοπτική κοινή γνώμη των άλλων χωρών να μάθαινε πως εδώ στην Ελλάδα τους πρόσφυγες τους απαγορεύουμε να μετακινηθούν, τους κλείνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους πνίγουμε στη ζούλα στα μαύρα τα νερά του Αιγαίου. Και όλα αυτά πάνε να πουν πως και αυτή η αντεπίθεση της… αυτοκρατορίας θα πρέπει να αναχαιτιστεί με κάθε αναγκαίο μέσο.        
 
*Ο Θεόφιλος Σιχλετίδης είναι ένας από τους Δύο Λύκους: Καθημερινά, 1 με 2 το μεσημέρι, στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα