Thumbnail
Δήλος

Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο αρχαίο θέατρο της Δήλου θα ακουστεί θεατρικός λόγος δύο χιλιάδες εκατό χρόνια μετά!

Ύστερα από δύο χιλιετίες και κάτι σπάει η σιωπή καθώς το νησί θα φιλοξενήσει θεατρική παράσταση.

 Το προσφυγικό δράμα αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που το αρχαίο θέατρο της Δήλου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό. Σε αυτόν τον χώρο ανταλλαγής ποικιλόμορφων πολιτιστικών ιδιωμάτων, θα παρουσιαστεί, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 18:00, η παράσταση Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο από τον σκηνοθέτη Νίκο Καραγέωργο και με πρωταγωνίστρια την Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

«Ήταν πολύ τιμητικό να αποδεχτεί την πρότασή μου η Δέσποινα Μπεμπεδέλη να τη σκηνοθετήσω στην έβδομη Εκάβη της καριέρας της! Αλλά και πολύ ασφαλές» παραδέχεται στο ελculture ο σκηνοθέτης της παράστασης από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, την ώρα που το καραβάκι θα προσέγγιζε το ακατοίκητο σήμερα νησί της Δήλου.

«Το επισκέπτομαι για πρώτη φορά. Το δέος μου είναι μεγάλο, αλλά δεν νιώθω άγχος, κυρίως επειδή ετοίμασα την παράσταση χωρίς να γνωρίζω πως θα παιχτεί εδώ», συμπληρώνει.

Η παράσταση ζήτησε έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) για να παιχτεί στο Αρχαίο θέατρο της Στράτου στο Αγρίνιο, όπου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώνοντας 3 χιλιάδες θεατές.

Οι άνθρωποι του Κ.Α.Σ. έκριναν πως η συγκεκριμένη παράσταση με θέμα το προσφυγικό θα ήταν η πιο κατάλληλη για να σπάσει αιώνες σιωπής, για έναν τόσο ιδιαίτερα φορτισμένο συμβολικά τόπο. «Η παράσταση είναι μια ελάχιστη συνεισφορά μας στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα που βιώνει η ανθρωπότητα στα νερά του Αιγαίου», υπογραμμίζουν από την πλευρά τους η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ο Δήμος Μυκόνου.

Στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, το οποίο οικοδομήθηκε από τους κατοίκους του νησιού τον 3ο αι. π.Χ., εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού. Εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, όπως μας πληροφορεί ο Ευριπίδης και μας υπενθυμίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη.

Οι θέσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι μόνο 150. Το ενδιαφέρον όμως είναι ήδη πολύ ζωηρό για την τόσο ιδιαίτερη παράσταση που δίνεται με ελεύθερη είσοδο και στο φως της ημέρας, χωρίς τις συνήθεις ανέσεις (φωτισμός κτλ).

Πληροφορίες για κρατήσεις στο τηλέφωνο: +30 210 3250148

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

seismos
Ανησυχία για το μπαράζ σεισμών στην Αττική: Τι σημειώνουν οι σεισμολόγοι
Ανησυχία στην δυτική Αττική για τους διαδοχικούς σεισμούς – Τι αναφέρουν Παπαδόπουλος και Τσελέντης για την εξέλιξη του φαινομένου
Ανησυχία για το μπαράζ σεισμών στην Αττική: Τι σημειώνουν οι σεισμολόγοι
harvant.jpg
Το Harvard στην πρώτη γραμμή: Αντίσταση στην πίεση του Τραμπ για περιορισμό της ακαδημαϊκής ελευθερίας
Το Harvard απάντησε με σαφήνεια: «Δεν αποδεχόμαστε απαιτήσεις που υπερβαίνουν τη συνταγματική εξουσία οποιασδήποτε κυβέρνησης».
Το Harvard στην πρώτη γραμμή: Αντίσταση στην πίεση του Τραμπ για περιορισμό της ακαδημαϊκής ελευθερίας
ereyna.jpg
ΑΕΙ: Οι 97 προτάσεις που θα μοιραστούν 125 εκ.ευρώ στο πλαίσιο του έργου «Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας»
Αντικείμενο των προτάσεων είναι η έρευνα, με έμφαση στις καινοτομίες αιχμής, μέσω κοινών ερευνητικών ομάδων μεταξύ Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων...
ΑΕΙ: Οι 97 προτάσεις που θα μοιραστούν 125 εκ.ευρώ στο πλαίσιο του έργου «Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας»
νομικη εκπα
Νέες σπουδαίες διακρίσεις για τη Νομική Αθηνας: Επικράτησε του Καίμπριτζ και κατέκτησε την 3η θέση σε δύο Διεθνείς Διαγωνισμούς Εικονικής Δίκης!
Στον πρώτο διαγωνισμό η Οξφόρδη κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ η Λιέγη την δεύτερη και η Νομική ΕΚΠΑ την 3η. Στον δεύτερο διαγωνισμό, η Νομική ΕΚΠΑ...
Νέες σπουδαίες διακρίσεις για τη Νομική Αθηνας: Επικράτησε του Καίμπριτζ και κατέκτησε την 3η θέση σε δύο Διεθνείς Διαγωνισμούς Εικονικής Δίκης!