Thumbnail

Μέχρι αργά χθες το βράδυ απολογούνταν στην 8η τακτική ανακρίτρια τα 17 από τα συνολικά 24 άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη μετά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα. Στο πλευρό τους ήταν από νωρίς χθες στα δικαστήρια περίπου 150 αλληλέγγυοι, ενώ ερώτηση στη Βουλή για τις συλλήψεις τους, αλλά και τη διαπόμπευσή τους μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων και των φωτογραφιών τους κατέθεσαν στη Βουλή δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν και χθες στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης προκειμένου να απολογηθούν για τα κακουργήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης με βάση τις διατάξεις του κουκουλονόμου και βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος των αστυνομικών (!). Επίσης αποδόθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, παράνομη οπλοφορία, απείθεια και απρόκλητη έργω εξύβριση.

Στην ερώτηση εξάλλου που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι έχει γίνει κανόνας η πρακτική να συλλαμβάνονται νεαρά άτομα, ακόμα και ανήλικοι, κάθε φορά που γίνονται κινητοποιήσεις εκφοβίζοντας όσες/όσους αντιστέκονται στη μνημονιακή πολιτική και στηλιτεύουν το γεγονός της διαπόμπευσής τους μέσω εισαγγελικής διάταξης.

Ρωτούν, τέλος, ανάμεσα σ' άλλα τον αρμόδιο υπουργό:

* Πώς νομιμοποιείται πολιτικά η οργανωμένη επιχείρηση ποινικοποίησης της κοινωνικής διαμαρτυρίας και καταπάτησης πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που έλαβε χώρα την Τρίτη 9/10/2012;

* Προτίθεται το υπουργείο να αντιμετωπίσει τη γενίκευση της αυθαιρεσίας και της παραβίασης της νομιμότητας από την αστυνομία και τα ΜΑΤ σε βάρος ανύποπτων πολιτών, και αν ναι με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες;

* Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η διαπόμπευση και η βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας των συλληφθέντων διαδηλωτών μέσω της δημοσίευσης των φωτογραφιών τους στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.; Πώς νομιμοποιείται η παράκαμψη του τεκμηρίου της αθωότητας μέσω της υιοθέτησης μιας τέτοιας πρακτικής;

 

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: Στρίβειν διά της επιθέσεως κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει να αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει τη διαπόμπευση συλληφθέντων με δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους, γεγονός που κουρελιάζει ακόμα και το τεκμήριο αθωότητάς τους, και καταφεύγει στην επίθεση για άλλη μια φορά, λέγοντας πως "μαζί με τις κουκούλες πέφτουν και οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ".

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή της ανακοίνωση η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει πως η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών κουρελιάζει το τεκμήριο αθωότητας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του ατόμου. Και συνεχίζει: "Η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν έχει καμιά διωκτική σκοπιμότητα, δεδομένου ότι κοινοποιούνται οι φωτογραφίες προσώπων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν αδικήματα φορώντας κουκούλες. Ο προφανής στόχος λοιπόν είναι η τρομοκράτηση όσων θέλουν να αντιδράσουν στις μνημονιακές πολιτικές που εξοντώνουν την κοινωνία. Μετά τις εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές, τη χρησιμοποίηση διαδηλώτριας ως 'ασπίδα' από τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις 'στο σωρό' (μεταξύ των οποίων και μέλους της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ) και τα κατηγορητήρια 'καρμπόν' με βάση τον κουκουλονόμο, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προσθέτει μια ακόμα σελίδα στη μαύρη βίβλο του κυβερνητικού αυταρχισμού. Τα συνεχή περιστατικά της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν αφήνουν πλέον αμφιβολίες: Το αστυνομικό κράτος είναι το κράτος του Μνημονίου".

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απαντά με ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται: «Δεν εντυπωσιαζόμαστε από τη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ατόμων τα οποία κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα. Αντιθέτως, κατανοούμε απολύτως το γεγονός ότι διαμαρτύρεται για την αποκάλυψη των προστατευόμενών του. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως είναι ένα: οι κουκούλες πέφτουν, σε υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και ο ελληνικός λαός μπορεί να δει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές (στο σημείο αυτό παραπέμπει στην ηλεκτρονική σελίδα της αστυνομίας με τη φωτογραφία). Αλλά μαζί με τις κουκούλες πέφτουν και οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ».

"Ο κ. Δένδιας συνεχίζει το αντιδημοκρατικό του παραλήρημα, αδιαφορώντας για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Επί υπουργίας του, ξεδιπλώνεται η προσπάθεια συγκρότησης ενός αστυνομικού κράτους, που βάζει στο στόχαστρό του όλους όσοι αντιστέκονται στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική" τονίζει, με τη σειρά του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, απαντώντας στο υπουργείο.

avgi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

έμφραγμα
Έμφραγμα: Πόσα χρόνια ζωής μας «κλέβει» – Ποιοι χάνουν τα περισσότερα
Ακόμη και έντεκα χρόνια ζωής μπορεί να «χάσει» μια 50χρονη γυναίκα από το προσδόκιμο επιβίωσής της μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου
Έμφραγμα: Πόσα χρόνια ζωής μας «κλέβει» – Ποιοι χάνουν τα περισσότερα