Thumbnail
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη 14 ανηλίκων μαθητών που είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017 για τη ναφθαλίνη σε σχολεία του Αγρινίου

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς δυο ανήλικες μαθήτριες γυμνασίου, 13 και 14 ετών, είχαν παρουσιάσει συμπτώματα έντονης δυσφορίας από την εισπνοή της ναφθαλίνης και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης. Το ίδιο συνέβη και με μία καθαρίστρια.

Σύμφωνα με το sinidisi.gr, η δίκη των 14 ανήλικων μαθητών συνεχίστηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, έχοντας ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο. Η συνέχεια είχε δοθεί μετά από αναβολή για τις 2 Οκτωβρίου, για να διακοπεί για τις 10 Οκτωβρίου, όταν τότε διεκόπη για τις 25 Οκτωβρίου και να οδηγηθεί σε μία ακόμη διακοπή, αυτή τη φορά για αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Σε βάρος των 14 ανηλίκων υπάρχουν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Οι ανήλικοι, ηλικίας από 13 μέχρι 17 ετών, ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννέα άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα. Από τις 21/09/2017 έως και την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης. Συνολικά είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου μάλιστα στην έρευνά τους τον Οκτώβριο του 2017, βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ναφθαλίνης, την οποία οι ανήλικοι είχαν κρύψει μέσα σε φρεάτιο!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zaxaraki
Σοφία Ζαχαράκη προς Διευθυντές Εκπαίδευσης: «Να έχουμε την όσο το δυνατόν, καλύτερη εικόνα των κενών και να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά»
«Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ενδέχεται να  επιδεινώσει την παρούσα κατάσταση»
Σοφία Ζαχαράκη προς Διευθυντές Εκπαίδευσης: «Να έχουμε την όσο το δυνατόν, καλύτερη εικόνα των κενών και να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά»
29-15012714439022sxoleiaagiasmos.jpg
Ηλεκτρονικές εγγραφές και συγχωνεύσεις: Ο ψηφιακός μανδύας μιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
«Ψηφιακό κράτος» στην υπηρεσία του αντιεκπαιδευτικού προγράμματος «συμπτύξεις εξ’ οικονομώ»
Ηλεκτρονικές εγγραφές και συγχωνεύσεις: Ο ψηφιακός μανδύας μιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
dieythintes ekpaideysis
Διευθυντές Εκπαίδευσης: Μείζον ζήτημα η υποστελέχωση και η έλλειψη χρηματοδότησης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
Τι θέματα έθεσαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης στη Συνάντηση εργασίας στο ΥΠΑΙΘΑ
Διευθυντές Εκπαίδευσης: Μείζον ζήτημα η υποστελέχωση και η έλλειψη χρηματοδότησης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
EIDIKI-AGOGI
Για το άνοιγμα των Πινάκων ΕΑΕ και Σχολικής Ψυχολογίας: Επιστολή διαμαρτυρίας αποφοίτων μεταπτυχιακών
Επιστολή διαμαρτυρίας “για μια αδικία 5 χρόνια τώρα” από ομάδα εκπροσώπων αποφοίτων μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας. Πηγή:...
Για το άνοιγμα των Πινάκων ΕΑΕ και Σχολικής Ψυχολογίας: Επιστολή διαμαρτυρίας αποφοίτων μεταπτυχιακών