κοιλιά, πάχος αδυνάτισμα
Διατροφικό πλάνο 7 ημέρων για να εφαρμόσετε την δίαιτα για κοιλιά και στομάχι- Οι καλύτερες ασκήσεις για απώλεια λίπους

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι το κοιλιακό λίπος μπορεί να είναι μια ύπουλη απειλή, όχι απλώς το αβλαβές υποπροϊόν της καθιστικής ζωής ή της γενετικής προδιάθεσης. Είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με το σώμα σας.

Το λίπος στην κοιλιά αλλά και γενικότερα το υπερβολικό πάχος συνδέεται με υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, ακόμη και καρκίνου. Η απώλεια κιλών, ειδικά το λίπος στην κοιλιά, βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και την ποιότητα του ύπνου.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να στοχεύσετε το κοιλιακό λίπος όταν κάνετε δίαιτα. Η συνολική απώλεια κιλών θα σας βοηθήσει να μειώσετε και το λίπος στην κοιλιά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως θα βοηθήσει στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους, που δεν μπορείτε να δείτε αλλά που αυξάνει τους κινδύνους για την καρδιά και συνολικά την υγεία

Διατροφικό πλάνο 7 ημέρων για να εφαρμόσετε την δίαιτα για κοιλιά και στομάχι

Δευτέρα (1η ημέρα)

Πρωινό1 αβοκάντο, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 2 αυγά ομελέτα και μια χούφτα ντοματίνια.
Σνάκ30g πρωτεΐνη σκόνη με 250ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα και 1 μπανάνα.
ΜεσημεριανόΣάντουιτς με κοτόπουλο, 1 φέτα γαλοπούλα και αβοκάντο σε ψωμί ολικής άλεσης και μια κούπα καστανό ρύζι
Σνάκ25 γραμμάρια βραζιλιάνικα καρύδια.
ΒραδινόΓαλοπούλα στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε λίγο στήθος γαλοπούλας σε κύβους. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Επιστρέψτε τη γαλοπούλα στο τηγάνι, προσθέστε 250 ml ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με 200 γραμμάρια  πατάτες.
Σνάκ100g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με μια κουταλιά μέλι

 

Θερμίδες  2.007  Πρωτεΐνες  153  γρ Υδατάνθρακες  180 γρ  Λίπος  75 γρ.


Τρίτη (2η ημέρα)

ΠρωινόΟμελέτα ζαμπόν με 3 αυγά και 2 φέτες ζαμπόν. 1 φέτα τοστ ολικής άλεσης ελαφρώς βουτυρωμένη.
Σνακ1 μήλο και 20 γρ φυστικοβούτυρο.
ΜεσημεριανόΨήστε 3 φέτες άπαχο καπνιστό μπέικον και τοποθετήστε τις ανάμεσα σε 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με κομμένη ντομάτα, μαρούλι και μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών. 1 πορτοκάλι και ψητά λαχανικά
Σνακ1 μοσχαρίσιο μπιφτέκι.
ΒραδινόΜπριζόλα μοσχαρίσια με πατάτες φούρνου, πράσινα φασόλια και ψητή ντομάτα. Γρήγορη συμβουλή μαγειρέψτε μια επιπλέον  μπριζόλα στο δείπνο για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα.
Σνάκ150g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 100g μούρα.

 

Θερμίδες  2.011  Πρωτεΐνες  134  γρ Υδατάνθρακες  182 γρ  Λίπος 83  γρ


Τετάρτη (3η ημέρα)

Πρωινό3 αυγά ομελέτα με μια φέτα τοστ ολικής αλέσεως και με μια χούφτα ντοματίνια.
Σνακ30g πρωτεΐνη σε σκόνη με 250ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα και 1 μπανάνα.
ΜεσημεριανόΜπριζόλα και ψητά λαχανικά σε σαλάτα. Αναμείξτε 1 φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες, ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες, ωμό κολοκυθάκι σε φέτες, κρύα πράσινα φασόλια και ρόκα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, ανακατέψτε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και τριμμένη παρμεζάνα, ρίξτε τη με ένα κουτάλι πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Σνακ50 γρ μοσχαρίσιο κρέας
ΒραδινόΨητός σολομός και λαχανικά. Κόβουμε λίγο πιπέρι και το κολοκυθάκι και κόβουμε στη μέση μερικά ντοματίνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια βουτιά σάλτσα σόγιας, ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μαζί και μετά απλώνουμε πάνω από ένα φιλέτο σολομού σε ένα ταψί. Ψήστε για 10-12 λεπτά και μετά σερβίρετε με 50 γραμμάρια καστανό ρύζι.
Σνακ100γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με 1 μπανάνα.

 

Θερμίδες  2.000  Πρωτεΐνες  161g  Υδατάνθρακες  159g  Λίπος  80g


Πέμπτη (4η ημέρα)

Πρωινό200 γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με 1 μήλο και 4-5 βραζιλιάνικα καρύδια.
Σνάκ30 γρ πρωτεΐνη σε σκόνη αναμεμειγμένη με 250 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα και 50 γρ μούρα.
ΜεσημεριανόΣάντουιτς με τόνο και μαγιονέζα. Ανακατεύουμε 1 κονσέρβα τόνο με 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών και σερβίρουμε με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης. Συνοδεύουμε με καστανό ρύζι μια κούπα
ΣνάκΜικρό σακουλάκι με ξηρούς καρπούς.
ΒραδινόΨητό κοτόπουλο με πάπρικα και λαχανικά. Ψιλοκόβουμε λίγη πιπεριά και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω σε ένα στήθος κοτόπουλου σε φέτες μέσα σε ένα ταψί. Εν τω μεταξύ, αχνίστε ελαφρά λίγο μπρόκολο και αφήστε το στην άκρη. Ψήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά για 5-7 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το μπρόκολο και ψήστε για άλλα 5-7 λεπτά. Σερβίρουμε με 200 γραμμάρια πατάτες ελαφρώς βουτυρωμένες.
Σνάκ100γρ  γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με μια χούφτα δημητριακά ολικής άλεσης

 

Θερμίδες  1.859  Πρωτεΐνες  150 γρ  Υδατάνθρακες  182 γρ  Λίπος  59 γρ.


Παρασκευή (5η ημέρα)

ΠρωινόΟμελέτα με 2 αυγά σε 1 φέτα ελαφρώς βουτυρωμένο τοστ ολικής άλεσης με μια χούφτα ντοματίνια.
Πρόχειρο φαγητό30g πρωτεΐνη σε σκόνη με 250ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα και 1 μπανάνα.
ΜεσημεριανόΣάντουιτς με κοτόπουλο, 1 φέτα γαλοπούλα, αβοκάντο σε ψωμί ολικής αλέσεως και ψητά λαχανικά
Πρόχειρο φαγητό1 μήλο κομμένο σε φέτες με 20 γρ φυστικοβούτυρο.
ΒραδινόΨιλοκομμένα κομμάτια κοτόπουλο στον φούρνο με τσίλι. Μαγειρέψτε μια επιπλέον μερίδα στο δείπνο για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα.
Πρόχειρο φαγητό2 μεγάλα τετράγωνα μαύρη σοκολάτα.

 

Θερμίδες  2.006  Πρωτεΐνες  140  γρ Υδατάνθρακες  184 γρ  Λίπος  63 γρ.


Σάββατο (6η ημέρα)

Πρωινό2 βραστά αυγά, 1 αβοκάντο και χυμός από ½ γκρέιπφρουτ.
Σνάκ100γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μια χούφτα δημητριακά ολικής άλεσης
ΜεσημεριανόΖυμαρικά με τσίλι. Χρησιμοποιήστε το μείγμα τσίλι που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα και σερβίρετε με 50 γραμμάρια ζυμαρικά και τριμμένη παρμεζάνα.
Σνάκ30 γρ πρωτεΐνη σε σκόνη αναμεμειγμένη με 250 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα και 30 γρ βρώμη.
ΒραδινόΡύζι ισπανικού τύπου και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Σνάκ100γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 1/2  μπανάνα.

 

Θερμίδες  1.974  Πρωτεΐνες  115g  Υδατάνθρακες  212g  Λίπος  74g


Κυριακή (7η ημέρα)

ΠρωινόΤηγανίτες με μέλι.
ΣνάκSmoothie : ανακατέψτε 100 γραμμάρια μούρα, 1 μπανάνα, μια μεγάλη χούφτα σπανάκι, 1 καρότο και μια μικρή χούφτα βραζιλιάνικα καρύδια.
ΜεσημεριανόΚοτόπουλο με ψητά λαχανικά, 200 γραμμάρια ψητές πατάτες, καρότα, πράσινα φασόλια, μπρόκολο και σάλτσα. 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Σνάκ1 μήλο κομμένο σε φέτες με 50 γρ ξηρούς καρπούς
ΒραδινόΤηγανιτό κοτόπουλο. Ψιλοκόψτε λίγο κρεμμύδι, πιπεριά και μπρόκολο και τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι. Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας. Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο από το ψητό και σερβίρετε με 50 γραμμάρια καστανό ρύζι.
Σνάκ100γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μια χούφτα δημητριακά ολικής άλεσης.

 

Θερμίδες  2.041  Πρωτεΐνες  130  γρ Υδατάνθρακες  242 γρ  Λίπος  59 γρ .

7 καλύτερες ασκήσεις για απώλεια λίπους

Οι καλύτερες ασκήσεις για να συνδυάσετε με μια δίαιτα για κοιλιά και στομάχι είναι οι αερόβιες ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

1. Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι μια αερόβια δραστηριότητα που είναι πολύ αποτελεσματική για την απώλεια βάρους και την καύση του λίπους της κοιλιάς. Ενεργοποιεί πολλούς μυς ταυτόχρονα και απαιτεί μυϊκή αντίσταση, ενώ βελτιώνει τη φυσική σας αντοχή και την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή. Όλα αυτά βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, ο οποίος θα ενεργοποιήσει την καύση λίπους.

Ένας τρόπος για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους στην κοιλιά είναι να κάνετε διαλειμματική προπόνηση, η οποία πρέπει να γίνεται σε υψηλή ένταση. Αυτή συνίσταται στην εναλλαγή μεταξύ περιόδων προσπάθειας και ανάπαυσης για την περαιτέρω αύξηση του μεταβολισμού.

Η ανάπαυση μπορεί να είναι ενεργητική ή παθητική. Είναι σημαντικό αυτό το είδος προπόνησης να επιβλέπεται από προσωπικό γυμναστή για την αποφυγή τραυματισμών και για να διασφαλιστεί ότι η δραστηριότητα εκτελείται με υψηλή ένταση.

2. Μάθημα αερόβιας γυμναστικής

Τα μαθήματα αερόβιας γυμναστικής, όπως το step class, η Zumba και γενικά ο χορός, για παράδειγμα, είναι επίσης καλές επιλογές για την απώλεια των περιττών στην κοιλιά, καθώς συνήθως γίνονται με υψηλή ένταση.

Επιπλέον, τα μαθήματα αερόβιας γυμναστικής γίνονται συνήθως σε ομάδες, κάτι που είναι καλό επειδή οι συμμετέχοντες ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να εκτελέσει σωστά τη δραστηριότητα

3. Άλμα με σχοινάκι

Το άλμα με σχοινάκι θεωρείται μια ολοκληρωμένη άσκηση, επειδή τονώνει τους μυς και βελτιώνει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα.

Αυτό θα ενισχύσει το μεταβολισμό για να προωθήσει την καύση θερμίδων και λίπος από την κοιλιά. Συνολικά, το άλμα με σχοινάκι έχει πολλά διαφορετικά οφέλη για την υγεία.

4. Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι άλλος ένας πολύ καλός σύμμαχος στην καταπολέμηση της απώλειας κιλών και της καύσης του λίπους της κοιλιάς, καθώς χτίζει μυς και βελτιώνει τη δύναμη και την αντοχή.

Απασχολεί μεγάλο αριθμό μυών που εργάζονται και όσο περισσότεροι μύες εργάζονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητα του σώματος να καίει λίπος.

5. Περπάτημα με ταχύτητα

Όταν είναι συνεπές και γρήγορο, το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να προωθήσει την απώλεια βάρους και την καύση λίπους.

Για να είναι αυτό εφικτό, ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε γρήγορο περπάτημα για τουλάχιστον 30 λεπτά με σταθερά υψηλή ένταση. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τη σωστή δίαιτα παράλληλα με αυτή τη σωματική δραστηριότητα.

6. Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι επίσης μια εξαιρετική άσκηση που μπορεί να γίνει για να χάσετε το λίπος από την κοιλιά, καθώς βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση και δυναμώνει τους μυς, γεγονός που βοηθά στην ταχύτερη απώλεια του περιττού βάρους.

7. Pilates

Το pilates είναι ένα είδος γυμναστικής το οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση του λίπους της κοιλιάς. Στοχεύστε και σφίξτε την κοιλιά σας με μικρές και απαλές κινήσεις που μπορούν να φέρουν τεράστια αποτελέσματα. Αυτή η χαμηλής έντασης μορφή άσκησης βοηθά στην ενίσχυση της δύναμης, της ισορροπίας και της κινητικότητάς σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φάρμακα
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
Έλεγχος της ΕΑΔ σε φαρμακείο μετά από καταγγελία για πώληση ληγμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για βρέφη
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
EKPA
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Δύο δραστηριότητες του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
ipourgeio_paideias
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόσθετη μικτή εξ αποστάσεως υποστήριξη των μαθητών για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2024-2025