Μια νέα μελέτη στις ΗΠΑ δείχνει ότι τα αυγά μπορούν να προστατεύσουν την υγεία του εγκεφάλου μας και να μειώσουν τη χοληστερόλη.
Χρόνια τώρα, οι άνθρωποι αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, όπως αυγά, βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, επειδή πιστεύεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients, δείχνουν ότι τα αυγά δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ενδεχομένως συμβάλλουν στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο ανέλυσαν τα δεδομένα υγείας 890 ανδρών και γυναικών και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση δύο έως τεσσάρων αυγών την εβδομάδα συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
«Παρά τα υψηλά επίπεδα διατροφικής χοληστερόλης, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα αυγά δεν έχουν επιζήμια επίδραση στην υγεία και μπορεί ακόμη και να έχουν ρόλο στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.
Στην πραγματικότητα, τα αυγά είναι τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης του σώματός σας, μια επίδραση που φαίνεται να βοηθά στην προστασία από τη γνωστική έκπτωση.
Πηγή: iatropedia.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ