Ο πατέρας του όμως, γράφει τώρα η Washington Post, όχι μόνο διαφώνησε αλλά και του υπαγόρευσε μια... «fake», όπως θα έλεγε και ο ίδιος, ανακοίνωση-απάντηση στον Τύπο.
Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό δημοσίευμα, όταν οι NYT αποκάλυψαν ότι ο νεαρός Τραμπ είχε συναντηθεί με τη Ρωσίδα δικηγόρο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πατέρα του τον Ιούνιο του 2016, οι σύμβουλοι του Τραμπ το συζήτησαν και συμφώνησαν ο Τζούνιορ να περιγράψει σε δήλωσή του τη συνάντηση μέσα σε ένα πλαίσιο αλήθειας «για να μη διαψευστεί αργότερα όταν γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες».
Ο πρόεδρος όμως, που επέστρεφε στις ΗΠΑ από τη Γερμανία στις 8 Ιουλίου, άλλαξε τα σχέδιά τους και «προσωπικά υπαγόρευσε μια δήλωση με την οποία ο γιος του υποστήριζε ότι με τη Ρωσίδα δικηγόρο "συζήτησε κυρίως ένα πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία"».
Στη σχετική ανακοίνωση - γράφει η Washington Post- που εστάλη στους NYT ενώ η εφημερίδα ετοιμαζόταν να κάνει τις αποκαλύψεις της ο Τραμπ τόνιζε με έμφαση ότι το θέμα της συνάντησης «δεν ήταν στην προεκλογική ατζέντα εκείνη την περίοδο».
Ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ, ο Τζέι Σεκούλοφ, απάντησε με ανακοίνωσή του στη Washington Post: «Εκτός του ότι δεν έχουν καμία σημασία, οι χαρακτηρισμοί είναι ανακριβείς και όχι οι αρμόζοντες».
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters, ούτε ο δικηγόρος τού Τραμπ τζούνιορ.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα επιδίωξε να υπονομεύσει τη Χίλαρι Κλίντον και να βοηθήσει στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.
Η Ρωσία αρνείται φυσικά τις κατηγορίες, το ίδιο και ο Τραμπ, αλλά στην Ουάσινγκτον βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες -και από το FBI- για το εάν ο Τραμπ και το προεκλογικό του επιτελείο συνεργάστηκαν με το Κρεμλίνο στην προσπάθεια κατάκτησης του Λευκού Οίκου.
«Παραμένει άγνωστο πόσα ακριβώς γνώριζε ο Τραμπ για την επαφή του γιου του με τη Ρωσίδα δικηγόρο ενώ πετούσε προς την Ουάσινγκτον», σχολιάζει η Washington Post.
Ωστόσο, όπως εκτιμά ο καθηγητής ποινικού δικαίου στο Στάνφορντ, Ντέιβιντ Σκλάνσκι, εάν ο Τραμπ βοήθησε να συνταχθεί μια παραπλανητική δημόσια ανακοίνωση για τη συνάντηση αυτή, τότε μπορεί να έχει ενισχύσει ο ίδιος μια πιθανή κατηγορία παρεμπόδισης της δικαιοσύνης εναντίον του εαυτού του.
Για να σταθεί μια τέτοια κατηγορία, όπως προβλέπει η ομοσπονδιακή νομοθεσία, οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποδείξουν ότι υπήρχε «διεφθαρμένη» πρόθεση και μια τέτοια παραπλανητική ανακοίνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, λέει ο Σκλάνσκι:
«Το να λέει κανείς ψέματα συνήθως δεν αποτελεί έγκλημα. Αλλά μπορεί να βοηθήσει να αποδειχθεί εάν κάποια άλλη ενέργεια του προέδρου -όπως η απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ- έγινε με διεφθαρμένα κίνητρα».
Πηγή: efsyn.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη