Thumbnail
Φωνάξτε την αστυνομία

Το story έχει ως εξής για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται: η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έκανε μία εξωστρεφή, αξιέπαινη, ενέργεια (που κάποιοι τη βρήκαν... αξιόποινη). Αποφάσισε να προβάλλει για λίγες ημέρες το έργο «Stills» του Kris Verdonck, στον πίσω τοίχο μίας πολυκατοικίας, σε ένα παλιό πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου, στο κάτω μέρος της πλατείας Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δημήτρη Κανελλόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, κάποιοι ενοχλήθηκαν, επειδή το έργο περιείχε εικόνες γυμνού! Λες και ζούμε 100 χρόνια πριν. Ένας παπάς για την ακρίβεια. Ο οποίος περνούσε τυχαία από εκεί. Και πήγε κατευθείαν στην αστυνομία να καταγγείλει τη... βλασφήμια. Η αστυνομία φυσικά επέβαλε την τάξη! Πώς; Συλλαμβάνοντας με τη διαδικασία του αυτόφωρου την υπεύθυνη του χώρου.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αποφάσισε να «κατεβάσει» το έργο, «κατόπιν καταγγελιών επί του περιεχομένου αυτού, επειδή σέβεται και υπακούει τους νόμους» όπως χαρακτηριστικά λέει στην ανακοίνωσή της. Το ζήτησε η αστυνομία επικαλούμενη έναν νόμο του μεσοπολέμου για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Συνεχίζει, δε η Στέγη: «Λυπόμαστε που 12 χρόνια μετά το Outlook, συζητάμε ακόμα αν είναι προσβλητικό το γυμνό σε ένα σύγχρονο έργο τέχνης. Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι είναι χυδαίο, τι θα έπρεπε να μας ενοχλεί πιο πολύ, η εικόνα γυμνών ανθρώπων που προβάλλονται σε ένα τοίχο πάρκινγκ της πλατείας Κλαυθμώνος ή η καθημερινότητα εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζουν στην κάτω μεριά της πλατείας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα