Thumbnail
Δεν έχουν πληρωθεί από πρόγραμμα

Σε πορεία διαμαρτυρίας με τα σχολικά λεωφορεία προχώρησαν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών Θεσσαλονίκης, κίνηση η οποία εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης του συλλόγου τους.

Η πορεία αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, με πενταμελή αντιπροσωπεία να συναντάται με τον διευθυντή γραφείου της υπουργού, αποδίδοντας και σχετικό ψήφισμα.

Οι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών διαμαρτύρονατι για την καθυστέρηση της πληρωμής από το πρόγραμμα «'Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», η οποία εκκρεμεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα λειτουργικά έξοδα των παιδιών που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του προγράμματος καλύπτονται από τους ιδιοκτήτες.

«Μέχρι και το προηγούμενο σχολικό έτος καλοκαίρι δίναμε την δυναμικότητα, πόσα παιδιά μπορούμε να φιλοξενήσουμε, τον Νοέμβριο υπογράφαμε τις συμβάσεις και την πρώτη από τέσσερις δόσεις την πληρωνόμασταν μέχρι το τέλος του χρόνου. Φέτος, διανύουμε το εξάμηνο και δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη ούτε την πρώτη δόση», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαρία Μπαρτσάκη, ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού.

Η ίδια υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται από τους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά από ταμεία εθνικών και περιφερειακών πόρων. Έτσι, οι παιδικοί σταθμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υπέγραψαν πρόσφατα τρεις διαφορετικές συμβάσεις, μία για κάθε από τα τρία ταμεία χρηματοδότησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith2
Υπάλληλοι ΥΠΑΙΘΑ: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης με διοικητικό προσωπικό
Επιστολή ΣΥΠΥΥΠ προς Πιερρακάκη: Οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πρέπει να διαδραματίζουν συνεχώς το ρόλο τους συνήθους και πρόθυμου υποζυγίου!
Υπάλληλοι ΥΠΑΙΘΑ: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης με διοικητικό προσωπικό
Αιγάλεω
Σχολεία: Ενημέρωση για την κατάσταση και τα έργα στα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω ζητούν οι γονείς
Γονείς: Οι συνθήκες και η ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία τους αποτελεί για εμάς τους γονείς ζήτημα ύψιστου ενδιαφέροντος
Σχολεία: Ενημέρωση για την κατάσταση και τα έργα στα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω ζητούν οι γονείς