spain
Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν από το βράδυ της Παρασκευής εως καοι σήμερα με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 5.500 και τους νεκρούς να «σκαρφαλώνουν» στους 190.

Αυξάνονται κατά πολύ τα κρούσματα στην Ισπανία η οποία έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσπαθώντας να περιορίσει τη διασπορά του ιού. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία Covid-19 στην Ισπανία έφθασε σήμερα τους 190, από 120 χθες.

Στην περιοχή της Μαδρίτης, με τα περισσότερα κρούσματα, σχεδόν 3.000, έκλεισαν από σήμερα όλα τα μη αναγκαία εμπορικά καταστήματα.

Στην επικράτεια, όλες οι αρχές των αυτόνομων περιοχών τίθενται στις διαταγές της κυβέρνησης της Μαδρίτης.

Το διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα προβλέπει ότι οι πολίτες μπορεί να κινούνται στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους μεταξύ άλλων μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, φάρμακα και βασικά είδη ανάγκης, για να ζητήσουν βοήθεια από κέντρα υγείας για να φθάσουν στη δουλειά τους, για να επιστρέψουν σπίτι τους, για να βοηθήσουν ηλικιωμένους ή ανήλικους, και όσα άτομα εξαρτώνται από αυτούς, μόνο για περιπτώσεις δηλαδή έκτακτης ανάγκης.

Τα ιδιωτικά οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για να εξυπηρετούν τους αναφερόμενους παραπάνω σκοπούς ή να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ στα βενζινάδικα. Όσο για τις δυνάμεις ασφαλείας, όλα τα σώματα τίθενται στο σύνολό τους στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με το διάταγμα, οι ένστολοι θα μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους σε πολίτες και οχήματα, σε κτίρια και εγκαταστάσεις, εν γένει όπου θεωρούν απαραίτητο.

Οι πολίτες έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν και να μην εμποδίζουν το έργο των δυνάμεων επιβολής της τάξης.  Εαν χρειαστεί για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων, οι αρχές μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από: ElMundo

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

THANOS PAPAIVANNOY ASEP
ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: Βγήκαν τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού
Ενστάσεις κατά των ανωτέρω πινάκων υποβάλλονται στο Α.Σ.Ε.Π. από την Τρίτη 30   Ιουλίου 2024 και ώρα 08:00 έως και την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024 και...
ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: Βγήκαν τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού
Native Article - Biology 1
Πώς κάνουμε προσβάσιμη τη διδασκαλία των βιοεπιστημών; Αυτή η πρωτοποριακή έρευνα αλλάζει τα δεδομένα
Οι εργαστηριακές επιστήμες, όπως η χημεία και η βιολογία, οι οποίες αποτελούν τη βάση για την κατανόηση του κόσμου μας, φάνταζαν μέχρι πρότινος...
Πώς κάνουμε προσβάσιμη τη διδασκαλία των βιοεπιστημών; Αυτή η πρωτοποριακή έρευνα αλλάζει τα δεδομένα