Όλοι μας επιθυμούμε κάθε τόσο ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα γρήγορου φαγητού - αλλά οι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν τους μαθητές να αποφεύγουν την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου προϊόντος takeaway, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει τη μνήμη και την εστίασή τους.
Όταν ένα άτομο τρώει τακτικά τηγανητά φαγητά, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μνήμης και προσοχής -και σε αυξημένο κίνδυνο άνοιας. Σύμφωνα με την έρευνα μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να αποδυναμώσει και να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και να οδηγήσει σε φλεγμονή του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι αποφεύγουν να τρώνε junk φαγητά έχουν καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά τεστ.
Αν και το κοτόπουλο μπορεί σίγουρα να ενταχθεί σε μια υγιεινή διατροφή, ορισμένα είδη μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεδομένου ότι το τηγανητό κοτόπουλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και μπορεί να προκαλέσει αρτηριακή νόσο, καρδιακή προσβολή, ακόμη και εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως έχουν δείξει έρευνες. Υπάρχουν επίσης ισχυρά στοιχεία που συνδέουν την κακή διατροφή και τον αυξημένο κίνδυνο άνοιας. Για να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο πιθανών προβλημάτων υγείας, οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιμείνεις σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ενσωματώσεις φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου.
«Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα προορίζονται για να είναι βολικά και νόστιμα, αλλά μειώνουν την ποιότητα της διατροφής ενός ατόμου», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Dr Huiping Li, του Ιατρικού Πανεπιστημίου Tianjin στην Κίνα.
«Αυτά τα τρόφιμα μπορεί επίσης να περιέχουν πρόσθετα τροφίμων ή μόρια από τη συσκευασία ή να παράγονται κατά τη θέρμανση, τα οποία όλα έχουν αποδειχθεί σε άλλες μελέτες ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη σκέψη και στις δεξιότητες μνήμης. Η έρευνά μας όχι μόνο διαπίστωσε ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας, αλλά και ότι η αντικατάστασή τους με υγιεινές επιλογές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας».
Ένας ειδικός πρότεινε επίσης να αποφεύγουμε την κατανάλωση ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη. Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης, αναφέρει το CNBC. Τα περισσότερα ροφήματα περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μια «έκρηξη» γλυκόζης στον εγκέφαλο.
Ενώ χρειαζόμαστε γλυκόζη για τη λειτουργία των κυττάρων, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της μνήμης με λιγότερη πλαστικότητα στον ιππόκαμπο -το τμήμα του εγκεφάλου που χρησιμοποιείται για τη μνήμη. Συνιστάται στις γυναίκες να μην καταναλώνουν περισσότερα από 25 γραμμάρια προστιθέμενης ζάχαρης την ημέρα, ενώ οι άνδρες θα πρέπει να μένουν κάτω από 36 γραμμάρια.
Πηγή: queen.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ηλεκτρικά αμάξια: Γιατί "έμειναν" στην Αράχωβα προκαλώντας κομφούζιο
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση