Junk Food
Ποιο είδος γρήγορου φαγητού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συγκέντρωση των μαθητών – Τι λένε οι έρευνες

Όλοι μας επιθυμούμε κάθε τόσο ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα γρήγορου φαγητού - αλλά οι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν τους μαθητές να αποφεύγουν την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου προϊόντος takeaway, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει τη μνήμη και την εστίασή τους.

Όταν ένα άτομο τρώει τακτικά τηγανητά φαγητά, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μνήμης και προσοχής -και σε αυξημένο κίνδυνο άνοιας. Σύμφωνα με την έρευνα μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να αποδυναμώσει και να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και να οδηγήσει σε φλεγμονή του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι αποφεύγουν να τρώνε junk φαγητά έχουν καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά τεστ.

Αν και το κοτόπουλο μπορεί σίγουρα να ενταχθεί σε μια υγιεινή διατροφή, ορισμένα είδη μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεδομένου ότι το τηγανητό κοτόπουλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και μπορεί να προκαλέσει αρτηριακή νόσο, καρδιακή προσβολή, ακόμη και εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως έχουν δείξει έρευνες. Υπάρχουν επίσης ισχυρά στοιχεία που συνδέουν την κακή διατροφή και τον αυξημένο κίνδυνο άνοιας. Για να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο πιθανών προβλημάτων υγείας, οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιμείνεις σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ενσωματώσεις φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου.

«Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα προορίζονται για να είναι βολικά και νόστιμα, αλλά μειώνουν την ποιότητα της διατροφής ενός ατόμου», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Dr Huiping Li, του Ιατρικού Πανεπιστημίου Tianjin στην Κίνα.

«Αυτά τα τρόφιμα μπορεί επίσης να περιέχουν πρόσθετα τροφίμων ή μόρια από τη συσκευασία ή να παράγονται κατά τη θέρμανση, τα οποία όλα έχουν αποδειχθεί σε άλλες μελέτες ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη σκέψη και στις δεξιότητες μνήμης. Η έρευνά μας όχι μόνο διαπίστωσε ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας, αλλά και ότι η αντικατάστασή τους με υγιεινές επιλογές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας».

Ένας ειδικός πρότεινε επίσης να αποφεύγουμε την κατανάλωση ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη. Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης, αναφέρει το CNBC. Τα περισσότερα ροφήματα περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μια «έκρηξη» γλυκόζης στον εγκέφαλο.

Ενώ χρειαζόμαστε γλυκόζη για τη λειτουργία των κυττάρων, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της μνήμης με λιγότερη πλαστικότητα στον ιππόκαμπο -το τμήμα του εγκεφάλου που χρησιμοποιείται για τη μνήμη. Συνιστάται στις γυναίκες να μην καταναλώνουν περισσότερα από 25 γραμμάρια προστιθέμενης ζάχαρης την ημέρα, ενώ οι άνδρες θα πρέπει να μένουν κάτω από 36 γραμμάρια.

Πηγή: queen.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
Oι καθηγητές υπoστηρίζουν ότι η όποια αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι σίγουρα μικρότερη της αύξησης που καταγράφεται το διάστημα που διανύουμε
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
καταθλιψη
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ
Ένα σοβαρό φαινόμενο παρατηρούν οι ερευνητές και δεν έχουν τελική εξήγηση γιατί οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ