Υλικά (για 4-6 μερίδες)
3-4 κόκκινα μήλα
Λίγος χυμός λεμονιού
2 αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
240 ml (1 + 1/4 κούπας) φρέσκο γάλα
260 γρ. (2 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Άφθονο λάδι για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
Θυμαρίσιο μέλι
Κανέλα σε σκόνη
Ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Προετοιμασία μήλων: Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Ετοιμασία χυλού: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το γιαούρτι και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος και παχύρρευστος χυλός.
Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βουτάμε μία-μία τις ροδέλες μήλου στον χυλό και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρισμα: Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα, τους περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρυδόψιχα και τους απολαμβάνουμε ζεστούς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ