Η σοκολάτα Ντουμπάι έγινε παγκόσμιο φαινόμενο χάρη στη μοναδική της γεύση και τη viral πορεία της στα social media. Δημιουργημένη από τη βρετανοαιγύπτια σοκολατοποιό Sarah Hamouda, συνδυάζει φιστίκι, τραγανό φύλλο –γνωστό και ως «μαλλί αγγέλου»– και ταχίνι, προσελκύοντας λάτρεις της σοκολάτας σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, η φήμη της συνοδεύεται πλέον από σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλειά της. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι απομιμήσεις της σοκολάτας που εισάγονται από τη Μέση Ανατολή και πωλούνται στην Ευρώπη περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.
Έρευνα του Γραφείου Χημικής και Κτηνιατρικής Εξερεύνησης (CVUA) στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας εντόπισε στα δείγματα την παρουσία φοινικέλαιου και άλλων προσθέτων που συνδέονται με προβλήματα υγείας – από καρδιοπάθειες έως ενδεχόμενο καρκινογόνο δράση, όταν οι ουσίες αυτές καταναλώνονται συστηματικά.
Η περιορισμένη διαθεσιμότητα του αυθεντικού προϊόντος φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε άνθηση της μαύρης αγοράς, με παραγωγούς να προσφέρουν φθηνές εκδοχές χωρίς να πληρούν τις βασικές προδιαγραφές ασφάλειας.
Οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ετικέτες και την προέλευση των προϊόντων που αγοράζουν, καθώς το τίμημα για μία «ινσταγκραμική» λιχουδιά μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο βαρύ από το αναμενόμενο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ