Thumbnail
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και συγκαλεί επείγουσα διάσκεψη για την 1η Φεβρουαρίου για τον ιό Zika που εξαπλώνεται "με εκρηκτικό τρόπο" στην αμερικανική ήπειρο, όπου αναμένεται η εκδήλωση 3 έως 4 εκατομμυρίων κρουσμάτων εντός του έτους.


Εκφράζοντας ανησυχία για την "πιθανότητα εξάπλωσης του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο" και απέναντι στην πιθανή σύνδεσή του με την εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών και νευρολογικών συνδρόμων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκάλεσε σε επείγουσα σύσκεψη την επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων για τη Δευτέρα ώστε να αποφασισθεί εάν η επιδημία "συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο".


"Ο ιός εντοπίσθηκε τον περασμένο χρόνο στην αμερικανική ήπειρο, όπου εξαπλώνεται κατά εκρηκτικό τρόπο. Το επίπεδο συναγερμού είναι εξαιρετικά υψηλό", δήλωσε στη Γενεύη η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν.


Όπως αναφέρει η imerisia.gr, ήδη η Γαλλία και ο Καναδάς έχουν αναφέρει περιπτώσεις ταξιδιωτών που μολύνθηκαν από τον ιό κατά την παραμονή τους σε πληγείσες περιοχές. Τρία άτομα στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους και μία έγκυος, έχουν μολυνθεί σε ταξίδια τους στη νότια Αμερική.


Η ειδική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών είναι εξαιρετικά ανήσυχη εξαιτίας της έλλειψης ανοσίας των πληθυσμών στις περιοχές που πλήττονται για πρώτη φορά και για την απουσία εμβολίων, ειδικευμένων θεραπειών, καθώς και ταχέων τεστ εντοπισμού του ιού.
Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε ότι "οι κλιματολογικές συνθήκες που διαμορφώνονται από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο είναι εξαιρετικά ισχυρό από το περασμένο έτος και ευνοεί την άνοδο της θερμοκρασίας της γης θα αυξήσει φέτος τον πληθυσμό των κουνουπιών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολειο
ΔΠΕ Ηρακλείου: Εντατική προσπάθεια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας
Ανακοίνωση για όσα συζητήθηκαν σε συνάντηση στο γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου
ΔΠΕ Ηρακλείου: Εντατική προσπάθεια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας
crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
«Ξέχασαν» Σάμο και Ικαρία από τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων Π.Ε!
Εκπαιδευτικοί: Πάγιο αίτημά μας είναι οι μαζικοί διορισμοί έτσι ώστε τα παιδιά μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχουν όλους τους απαραίτητους...
«Ξέχασαν» Σάμο και Ικαρία από τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων Π.Ε!